Kalibrering

 

 

 

Nordtec Kalibrering - ett ackrediterat kalibreringslabb

 

Nordtecs kalibreringslaboratorium är ackrediterat för mätstorheterna fukt och temperatur. Företaget har utfört kalibreringstjänster under mer än 25 år med högt ställda kvalitetskrav. Ackrediteringen avser mätområdet -40 till +250 °C för temperatur och 5 till 95% RH för luftfuktighet. Nordtec utför också kalibreringar utanför dessa områden, med motsvarande noggrannhetskrav för andra mätstorheter som lufthastighet, tryck, olika gaser m.m.

 

Tillsammans med partners som t.ex. Testo Industrial Services (TIS) kan vi även tillhandahålla ackrediterade kalibreringsbevis för temperatur och fukt vid högre och lägre nivåer utanför Nordtecs ackreditering. Vi kan via TIS erbjuda ISO-kalibrering och ackrediterad kalibrering på över 100 mätstorheter.
 

Kalibrering kräver fördjupad kunskap om kalibreringsutrustningen och inte minst om den specifika mätutrustningen som skall kalibreras. Att använda Nordtec som leverantör av kalibreringstjänster är ett pålitligt och tryggt val. Vi har mer än 40 års erfarenhet av Testo-instrumenten och har en gedigen kunskap hur dessa skall kalibreras på bästa sätt.

 

 

Vill du skicka dina instrument / givare till oss för kalibrering? Gör då så här:

Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret som öppnas. Följ sedan instruktionerna för att skriva ut din kalibreringsorder och bifoga den i paketet som du skickar till oss.

 

Registrera en kalibreringsorder

 

 

Läs under flikarna nedan för mer information om kalibrering av respektive mätstorhet.
 

Temp

Vi kan erbjuda ackrediterad kalibrering i spektrat -40 °C till +250 °C i vårt kalibreringslaboratorium i Göteborg. Vi tar emot alla sorters temperaturmätare och dataloggrar där vi har möjlighet att läsa ut ett resultat. Vi använder oss av en jämförelsemätning i vätska alternativt temperaturkammare beroende på hur ditt instrument är konstruerat samt vilka temperaturer du vill kalibrera vid.

 

Vi utför även kalibreringar för IR- och yttemperaturmätare utanför ackrediteringsnivån. Dessa kalibreras i en blockugn med specialdesignade insatser för IR alternativt Yta.

 

I samarbete med våra andra kalibreringspartners kan vi erbjuda kalibreringspunkter i andra temperaturintervall. Kontakta oss för mer information.

Fukt

Vi kan erbjuda ett brett spektra av kalibreringsbevis och certifikat för olika typer av fuktmätande instrument, dataloggrar, transmittrar och tryckdaggpunktsmätare. 

I vårt eget kalibreringslaboratorium utför vi fuktkalibreringar på ackrediterad nivå mellan
5 och 95 % RH vid temperaturer från +15 till +40°C. 

I samarbete med Testo Industrial Services (TIS) kan vi även leverera speciella bevis och certifikat, t.ex. i extremområden eller med mätosäkerhet ner till endast 0,2% RH. Vi har inte angivit några priser på kalibreringstjänsterna från TIS då dessa kan variera p.g.a många olika faktorer. 

 

Vi rekommenderar därför att ni slår oss en signal för att få aktuella priser för just er mätutrustning.

Tryck

Nordtec utför tryck-kalibreringar för differenstryck mellan 25 och 500 Pa (ej ackrediterat).

 

Om det behövs punkter utanför detta intervall eller en ackrediterad kalibrering av tryck så är vår kalibreringspartner Testo Industrial Services (TIS) sedan många år tillbaka ackrediterade av tyska DAkkS för tryckkalibreringar på hög nivå. De erbjuder ett stort urval av kalibreringspunkter för relativt och absolut tryck på både spårbarhets- och ackrediteringsnivå. 

Luftflöde

Utanför ackrediteringen erbjuder Nordtec kalibrering av lufthastighet i vindtunnel mellan 0,5 till 25 m/s.

 

Vill man ha sitt instrument kalibrerat på ackrediterad nivå använder vi oss av vår kalibreringspartner TIS (Testo instustrial Services). Kalibrering av lufthastighetsmätare och -givare på ackrediteringsnivå sker i en av Europas modernaste och mest avancerade vindtunnlar med en laser-doppler-anemometer som referens. 

 

Saknar ni mätstorheter eller mätpunkter? Slå oss en signal!

Gaser

Nordtec erbjuder kalibreringar för CO2 och CO på ej ackrediterad nivå. Dessa är anpassade för de gasnivåer som används vid luftkvalitets- respektive säkerhetsmätningar. Därutöver har vi även de vanligaste gaserna som analyseras vid prestanda- och emissionskontroller av olika förbränningsanläggningar.

 

Ring oss gärna för att få en bättre bild av vad vi kan erbjuda inom detta område.

Övrigt

Testo erbjuder instrumentkalibrering av alla sina produkter på sitt eget kalibreringslaboratorium Testo Industrial Services (TIS). För att hjälpa dig att navigera bland alla dessa kalibreringar och få en prisbild kontakta oss gärna så hjälper vi dig att ta fram rätt lösning just för ditt behov.

 

Tillsammans med TIS kan vi erbjuda en ackrediterad kalibrering för de allra flesta mätstorheter. Därför kan du känna dig trygg med ditt val av kalibreringslaboratorium när du vänder dig till oss, exempelvis vid höga krav från myndigheter t.ex. DIN EN ISO 9001, QS 9000, GMP, FDA, HACCP.

 


Utöver informationen ovan kan du ladda ner kalibreringsbroschyren. Du är också välkommen att slå oss en signal på telefon 031-704 10 70 för ytterligare information!

 >PDF-broschyr med priser